LAMARTINE HOTEL | Sürdürebilirlik Raporu

LAMARTINE HOTEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

İÇERİK

Rapor Hakkında

Tesis tanıtımı ve tesis özellikleri

Yönetim Sistemi

Bina ve Altyapı

Bölge Halkı ile İletişim

Kültürel Mirasın Faydalarının En Üst Seviyeye Çıkartılması ve Olumusuz Etkilerinin Kontrolü

Çevre Etkilerinin Azaltılması

Sürdürülebilirlik Ekibi

Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Politikalar
Kalite Politikamız,Sosyal Sorumluluk Politikamız,Kültürel Sürdürülebilirlik Politikamız, Enerji Politikamız, Çevresel Satınalma Politikamız,Çevre Koruma ve Atık Yönetimi Politikamız, İş Saglığı ve güvenliği Politikamız, Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitlii Politikamız, Çocuk Hakları Politikamız
Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi Uygulamaları
Yasal Uyum, Paydaşlar ve İletişim, Müşteri Deneyimi, Erişilebilirlik, Satın Alma, Enerji ve Çevre, Su Yönetimi, Gıda Atığı ve Katı Atık

Personel ve çalışma hayatı
Personel Katılımı, Adil Ücretlendirilme, Eğitim ve Kariyer, Çalışan ve İnsan Hakları

Yapılan sosyal çalışmalar
RAPOR HAKKINDA

Otelimiz, sürdürülebilirlikle ilgili olarak, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın yükümlülüklerini yerine getireceğini ve sürdürülebilirlik performansının artırılması için sürdürülebilir yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini taahhüt eder. Sektörün durumu, çevresel, toplumsal, teknolojik, ekonomik ve kültürel riskler, mevzuat kaynaklı değişiklik ve güncellemeler dolayısıyla yönetim sistemimiz sürekli gözden geçirilmekte, gerekli olması durumunda sistem ve politikalar güncellenmektedir.

“Sürdürülebilirlik politikalarımız” şirketimizin bu konudaki taahhüdü mahiyetindedir. Bu noktadan hareketle tüm yönelimlerimiz bu niyet ve istikamette olacaktır. Amacımız otelimizde temel alanlarda, sürdürülebilirlik prensibini bir “iş yapış şekline” dönüştürebilmek, kurumsal hafızaya kazandırabilmektir. Çabalarımızın başarıya dönüşmesi ve süreklilik kazanması ancak çalışanlarımız, misafirlerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, çözüm ortaklarımız, yakın çevremizdeki tüm muhataplarımızla birlikte hareket ederek yaygınlaştırmak ve her geçen gün güçlendireceğimiz bir ortaklık haline getirmek ile mümkün olacaktır. Sürdürülebilirlik yaklaşımının ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilen personellerin bilinçlendirilmesi, sürece dahil olabilmeleri için fırsatlar verilmesi ve gelişim fırsatlarına katkıda bulunabilmeleri oldukça değerlidir. Bu bağlamda yıllık eğitim planlamalarımızda ve oryantasyonlarımızda; sosyal haklar, yerel istihdamın desteklenmesi, doğal yaşamın korunması, vahşi yaşamı destekleme, yakın çevrenin tarihi turistik yerleri, kültürel zenginliği, ekolojik çeşitliliği, enerji ve su tasarrufu, çevre faaliyetleri-geri dönüşüm sistemimiz, yerel kaynaklara yönelim gibi eğitim konularımız yer almakta, işletme içerisinde sürdürülebilirlik felsefesinin yaygınlaştırılması için çalışılmaktadır. Iş stratejilerine paralel insan kaynakları yönetimi ile tüm şirket ve bölümlere iş sonuçlarının iyileştirilmesine yönelik stratejik destek vermek, yüksek performans kültürünü oluşturup teşvik ederek, tüm paydaşlar için değer yaratılmasına katkıda bulunmak temel hedeftir. Tüm bunların yanı sıra gerek oryantasyon eğitimi gerek ise yıllık eğitim ihtiyaçlarına göre belirlenen profesyonel düzeyde eğitimler ile farkındalıkların her anlamda arttırılması hedeflenmektedir

Sürdürülebilirlik çalışmaları, Otel Yönetimleri koordinasyonunda olup, bu alandaki faaliyetlerimiz ve performansımızın değerlendirmesi daima paydaşlarımızın beklenti ve görüşlerine açıktır
TESİS TANITIMI VE TESİS ÖZELLİKLERİ ( a6)

Otelimizde 90 normal oda ve bir adet engelli odamız bulunmaktadır.

Tanıtım malzemeleri ve pazarlama iletişimi, sürdürülebilirlik konuları da dahil olmak üzere işletme, ürün ve hizmetleri bakımından doğru ve şeffaf olmayı hedeflemekteyiz. Tesisimizin tanıtım amacıyla oluşturulan web sitesi, tanıtım katalogları profosyenel satış ekibimiz tarafından hazırlanarak yönetimimiz tarafından onaylanmaktadır.

Tesisimiz Kocatepe Mahallesi Lamartin Caddesi No:25 Beyoğlu İstanbul da yer almaktadır. Misafirlerimizin konfor ve huzuru hissetmeleri için gerekli olanaklara sahip odalarımızda; Saç kurutma makinası
Elektronik tuş kilit sistemi Odalarda direk telefon
Stant by özellikli LCD-Uydu televizyon Şifreli özel kasa
Merkezi sistem klima sistemi
Merkezi yangın sistemi ile bağlantılı duman dedektörü Gürültü için özel yalıtımlı kapı ve pencere sistemi Aynalı çalışma masası
Çay ve kahve seti
Özel hijyen kiti bulunmaktadır.
Tesis girişi, kahvaltı salonu, toplantı salonu, ve asansörlerde engelsiz erişim düzenlemesi mevcuttur.

YÖNETİM SİSTEMİ (a1)

Otelimizin tüm yönetim süreçleri geliştirilebilen bir Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi (SYS)'nin temel çerçevesini oluşturmakta ve politikalarını ortaya koymaktadır.
Yönetim sistemimizin temeli risk analizine dayanmaktadır. Çevre, doğal afetler, toplum, kültür, ekonomi, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik başlıklarında risk analizi yapılmaktadır. Gerekmesi halinde yeni başlıklar da eklenebilmektedir.
Riskler analiz edildikten sonra risklerin gerçekleşmesi durumunda yapılacakları belirleyen bir kriz yönetim politikamız ve sistemimiz de bulunmaktadır.
Otelimizin risk analiz göstergeleri Tablo-1’de yer almaktadır.
Sürdürülebilir yönetim sistemi kalite, ekonomi, yönetim, çevre, kültür, insan hakları, sağlık ve güvenlik konularında tüm çalışanlar tarafından belli politikaların uygulanmasını, hedefler belirlenmesini ve hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının izlenerek işletme yönetim süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini içermektedir.
Belirlenen hedeflere ulaşılması halinde yeni hedefler belirlenmektedir. Ulaşılamaması durumunda, hedeflerimiz, politika ve uygulamalarımız gözden geçirilir. Bu sayede sürekli iyileştirmeyi sağlamaya gayret gösteririz.
Otelimizin hedefleri ve performans göstergeleri Tablo-2’de yer almaktadır.


Sektörün durumu, çevresel, toplumsal, teknolojik, ekonomik ve kültürel riskler, mevzuat kaynaklı değişiklik ve güncellemeler dolayısıyla yönetim sistemimiz sürekli gözden geçirilmekte, gerekli olması durumunda sistem ve politikalar güncellenmektedir.

Müşteri deneyimi (a5)
Otelimizde müşteri memnuniyetine önem verilir. Müşteri memnuniyeti, sürdürülebilirlik ile ilgili yukarıda açıklanan sistemden gelen geri bildirimleri içerir. Alınan sonuçların analizi yapılır. Olumsuz geri bildirim ve buna verilen yanıtlar kaydedilir ve gerekli önlemler alınır.
Anket uygulaması örneği Tablo-5’te yer almaktadır.

 BİNALAR VE ALTYAPILAR

Uyum (a7.1)

Kocatepe Mahallesi Lamartin Caddesi no:25 ve no:27 adresinde bulunan binalarımız 2020 yılında orijinal haline uygun bir şekilde Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 18/05/2018 tarihli restorasyon projesine uygun olarak tamamen yenilenmiştir. Dış cephede olduğu gibi altyapı planlarıda Büyükşehir Belediyesinin ilgili kurumları İSKİ ve İGDAŞ ile paralel şekilde ilerlemiştir. Elektrik Aynı şekilde bu esnada Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gerekli bütün izinler alınmıştır. Şirketimiz ilgili kurumlar olan ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın verdiği izinler ve çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmeyi benimser ve taahhüt eder.

Etki ve Bütünlük (a7.2)
Otelimiz Kültür ve Turizm Bakanlığınca doğal sit alanı ilan edilen Talimhane bölgesiyle bir bütünlük kurmayı ilke haline getirmiştir. Binamızın tarihi özelliklerinin tamamen korunması, binalarımızın çevre ile uyumlu göz almayacak renklere boyanması , yağmur giderlerinin sürekli temizlenmesi ve yolda su taşkınının engellenmesi çalışmalarımızdan bazılarıdır. Ayrıca teknik ekibimiz çevrede bulunan boş ve bakımsız binaların yağmur suyu giderlerini yenilemeye gönüllü olmuştur. Bölgemizde ilçe belediyesinin vermiş olduğu izinler doğrultusunda tabela ve ışıklandırma çalışmaları yapılmıştır. Otelimizin binasının çevre üzerine olumsuz herhangi bir etki göstermemesi için dört mevsimi kapsayan temizlik ve yenileme çalışmaları yapılmaktadır.

Sürdürülülebilir Uygulamalar ve Materyeller (a7.3)

Binalarımızda çevre dostu yerel inşaat malzemeleri başta olmak üzere kullanarak, Beyoğlu Bölgesi’nde bulunan ve tadilatını yaptığımız binalardan çıkan metal kapılar, mermerler ve ahşap parçaları kısaca geri dönüştürülebilen bütün inşaat malzemeleri değerlendirilmektedir.. Genel tasarım, doğal aydınlatmayı ve havalandırmayı en üst düzeye çıkararak yapay aydınlatma ve iklimlendirme ihtiyacını azaltırken aynı zamanda biyolojik çeşitliliği artırmak için yeşil alanları ve yerli bitkileri entegre eder. Binalarımızda izolasyon malzemesi olarak atık gazete kağıtlarının geri dönüşümünden elde edilen selüloz yünü ile tamamı Türkiye'de yerli imkanlarla üretilen bor katkılı bir malzeme olan CelluBOR adlı malzeme kullanılmıştır.
Erişilebilirlik (a7.4)
Otelimiz, imkanları dahilinde herkes için erişilebilir turizm hizmetleri sunmayı taahhüt eder ve erişilebilirlik düzeyi hakkında müşterileri ve paydaşlarını internet sitesi aracılığıyla açık ve doğru şekilde bilgilendirir.
Otelimiz ayrıca erişilebilirlikle ilgili yasal düzenlemelere tam uyum sağlamayı ve bu konuda sürekli iyileştirmeyi takip ve taahhüt etmektedir.
Yalnızca fiziksel engelliler değil, görme, işitme gibi engeller dolayısıyla turizm faaliyetlerine katılamayan misafirlerimiz için de sürekli iyileştirmeler yapmaya gayret göstermekteyiz.
Otelimiz erişilebilirlik düzenlemelerinin ve altyapısının bakım ve onarımını düzenli olarak gerçekleştirmekte ve gerekmesi halinde iyileştirmeler sağlamaktadır. Ayrıca erişilebilirlikle ilgili olarak çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmekteyiz.

Karadaki Ve Sudaki Mülkiyet Hakları (a8)
Faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz bölgede ve mümkün olduğunca ötesinde, çevrenin ve kültürel mirasın korunması adına artı kazandıracak çalışmalar yapmak; çevresel etkilerimizi kontrol altına almak öncelikli hedefimizdir. İşletmemiz tarafından satın alınan toprak, su ve mülkiyet hakları yasaldır, yerel/bölgede yaşayanların haklarına uygundur, önceden bilgi verilmiştir, onayları alınmıştır ve zorunlu yer değiştirmeyi gerektirmez.
Bilgi,Yorumlama ve Destinasyonun Katılımı (a9 – a10)
Ön büro personelimiz tarafından misafirlerimiz bölgemizdeki kültürel değerlerimiz hakkında bilgilendirilmekte olup, gidiş güzergahları harita üzerinden gösterilmektedir. Aynı zamanda dijital ortamda bulunan aplikasyonumuz aracılığıyla da bu tür bilgiler misafirlerimize sunulmaktadır. Otelimiz TUROB ve Ticaret odasına üye olup , ilgili meslek kuruluşlarının faaliyetlerini yakından takip etmektedir.Bu uygulamada da kağıt malzemelerden oluşmuş tanıtım materyallerinin tasarrufu amaçlanmaktadır. Konaklayan misafirlerimiz şehir içi turlarında toplu taşımaya yönlendirilmektedir. Rehber ve tur hizmeti almak isteyen misafirlerimize, bölgemize hakim olan ve kültürümüzü en güzel şekilde aktaran kokartlı, rehberli turlar ayarlanmaktadır. Misafir şikayetleri günlük olarak raporlanmakta olup, şikayetlerin çözümü için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. İşletmemiz, bu tür fırsatların bulunduğu destinasyonda sürdürülebilir turizm planlaması ve yönetimi ile ilgilenmektedir.

BÖLGE VE BÖLGE HALKI İLE İLETİŞİM

Tesis yönetimleri ve belirlenen temsilcileri aracılığı ile;
Yerel istihdamın güçlendirilmesi,
Yöresel farkındalığın artırılması,
Yerel kaynak ve imkânların korunması,
Tarihi ve kültürel varlıkların korunması,
Yörede yardımlaşma,
Bölgenin tanıtımını sağlayan çalışmaların desteklenmesi,
Bölgeyi etkileyecek önemli konu ve sorunların çözümü konularında otel birlikleri, belediyeler, bölge muhtarlıkları, resmi makamlar ile görüşülüp, ihtiyaçlar belirlenerek ortak çalışmalar yapılmaktadır.

Yerel Halkın/Bölge Halkının Desteklenmesi (b1)
Ekonomik anlamda sürdürülebilirlik, şirketlerimizin ekonomik faaliyetlerinin devamlılığı için oluşturdukları stratejilerin ve uygulamaların tümünü kapsamaktadır. Ekonomik sürdürülebilirlik, şirketlerimize katma değer üretme taahhüdünü gerçekleştirmek amacı ile risk yönetimi uygulamaları geliştirmeyi, güçlü bir kurumsal yapılanmayı hayata geçirmeyi ve mümkün olan en yüksek performansı sergilemeyi hedeflemektedir. Bununla birlikte otelimiz bölge altyapısı ve sosyal halk gelişimi için girişimleri aktif olarak desteklemektedir. Girişimlere örnek olarak eğitim, öğretim, sağlık ve sanitasyon ve iklim değişikliğinin etkilerini ele alan projeler verilebilir. Beyoğlu bölgesinde yoğunlaşan faaliyetlerimiz doğrultusunda Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market oluşumunun bir parçası olmaktayız.
Yerel Bölgesel İstihdam (b2)
Toplumsal sorumluluklarımızın farkındayız ve başta bağlı bulunduğumuz ilçe olmak üzere çevre ilçelerden personel tedarik etmeye özen gösteriyoruz. Mevcut 30 personelimizin 9 tanesi Beyoğlu bölgesinde, 7 taneside çevre ilçeler olan Eyüp ve Şişli ilçelerinde ikamet etmektedir. Personelimizin tümü Türk Vatandaşı olup hepsi İstanbul Avrupa yakasında ikamet etmektedir. Otelimizde, yönetim pozisyonları da dahil olmak üzere, istihdam ve ilerleme için eşit fırsatlar sunulmaktadır.
Yerel satın alma (b3) : Otelimiz mal ve hizmet satın alırken kaliteli ve makul fiyatlı olması kaydıyla yerel tedarikçilere öncelik vermektedir. Bu nedenle tedarikçilerini düzenli olarak denetlemekte, tedarikçi listesini güncellemekte ve tedarikçilerini bilgilendirmektedir. Bölge halkından alınan mal ve hizmetlerin oranı ölçülmektedir.
Otelimiz mal ve hizmet satın alırken ithal ürünler için kaliteli ve makul fiyatlı olması kaydıyla adil ticaret tedarikçilere de öncelik vermektedir.

Yerel ve Bölgesel Girişimcilerin Desteklenmesi (b4)
İşletmemiz, yerel ve bölge girişimcileri ortamın doğasına, tarihine ve kültürüne dayanan sürdürülebilir ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve satışında desteklemektedir.Tedarikçilerimizle ortak iş etiği ilkeleri ile çalışıyor, onların çevresel ve sosyal konularda performansını iyileştirmek üzere iş birliği yapıyoruz. Talep edilen ürün veya hizmet satın alımlarında ve uygun olması durumunda (ürün veya hizmetin kullanılabilirliği
/süreklilik sağlanması durumunda) tesise yakın lokasyonlardan temin edilmesi, tedarikçilerin teslimat sırasında karbondioksit ve sera gazı salınımlarının azaltılmasıyla çevreye etkilerinin azaltılmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Merkezi veya lokal ürün/hizmet alımlarında tedarikçi seçimi yapılırken; çevreye duyarlı, yöresel/bölgesel olması, yakıtlar, kimyasallar, zararlı mücadele ilaçları, her türlü fosil yakıtı tüketen araç ve ekipmanlar, elektrikli aletler, soğutucu gaz içeren aletler, gürültü kaynağı aletler, sarf malzemeleri, plastik malzemeler ve inşaat malzemelerinin çevreye duyarlı olması, gerekli izin ve sertifikalarının olması, enerji verimlilik sınıflarını dikkate alırız.
İstismar ve Taciz (b5)
İşletmemiz kendi personeli ve bağlı çalışanlar tarafından uygulanan cinsel sömürü, istismar ve tacizden koruma sağlamak amacıyla bu politika belgesini hazırlamıştır. Şirket içi çalışan tüm personel,yönetim kadrosu ve stajerlerimizi kapsar. Cinsel sömürü, istismar ve taciz iddiaları, Çalışanlar için Geri Bildirim ve Şikâyet Mekanizması (ÇGŞM) ve Topluluk Geri Bildirim ve Şikâyet Mekanizması (TGŞM) kapsamında değerlendirilir. . Cinsel istismar, zorla veya baskı yoluyla cinsel saldırıda bulunmayı kapsar. Cİ, sadece tecavüzü değil onay verilmemiş her türlü cinsellik içeren söz, hareket ve davranışı kapsar. Bir çocukla (18 yaşından küçük birey) cinsel faaliyette bulunmak hem cinsel istismar hem çocuk istismarıdır. Cİ’da, istismarı gerçekleştiren insani yardım çalışanıdır ve cinsel istismara maruz bırakılan kişi ise yararlanıcı, danışan veya zarar görebilir konumda bulunan herhangi başka birisidir. Cİ, istenmeyen cinsellik içeren davranışı kapsadığı gibi böyle bir davranışa yönelik tehdidi de kapsar. Cinsel Taciz (CT): Cinsel taciz, cinsellik içeren istenmeyen söz, davranış veya bedensel ima ve ifadeleri kapsar; bunların içinde cinsel
saldırı, cinsel saldırı girişimi, tecavüz ve tecavüz girişimi vardır. Hangi söz ve davranışın makul ve uygun olup hangisinin olmadığını, söz ve davranışa maruz bırakılan kişinin görüşü belirler. CT’de, hem tacizde bulunan kişi hem de tacize maruz bırakılan kişi aynı kurumda çalışanlardır.Cinsel sömürü, cinsel istismar ve cinsel taciz tanımlarının üçü de cinsellik içeren uygunsuz davranış çeşitleridir. Cinsellik içeren uygunsuz davranış söz konusu olduğunda, ‘çalışan’ terimi, sözleşme çeşidinden ve süresinden bağımsız olarak kurumun tüm çalışanlarını kapsar. Cinsellik içeren uygunsuz davranış çeşitlerinin üçü de güç dengesizliklerine dayanır ve çoğunlukla aynı zamanda eşitsiz toplumsal cinsiyet ilişkilerine örnek teşkil eder. Cinsellik içeren uygunsuz davranış şekillerinin üçü de ağır ciddi ihlaller olarak değerlendirilir.
Kötü niyetle veya somut bir temeli olmadan yapılan iddialar (çalışanın duyduğu ama doğru olduğuna dair kanıtı olmayan iddialar gibi) ciddiyetle ele alınır. Bilerek böyle iddialarda bulunanlar yazılı uyarı, görev yeri değiştirme, geçici olarak görevden uzaklaştırma, görevden alma ve işten çıkarmayı kapsayan ama bunlarla sınırlı olmayan yaptırımlara tabidir.
İstismara maruz kaldığını belirten çalışanlar, paylaştıkları bilgilerin (davranış, isim veya diğer kimlik bilgileri, cinsiyet, cinsel yönelim/cinsel kimlik vb. dahil) gizli tutulduğundan ve izinleri olmadan başkalarıyla paylaşılmayacağından şüphe duymamalıdır. Lamartine Hotel olarak çalışanlarının gizlilik haklarına, veri koruma politikamıza ve yerel düzenlemelere paralel olarak saygı göstermekteyiz.


Fırsat Eşitliği (b6)
Çalışanlarımız tesisimizde işe başlamadan önce tüm şartlar konuşulur.Alınan ücret ,çalışma saatleri ve çalışma şekilleri,haftalık izinle yıllık izinler tüm bilgiler aktarılır.Ücretlendirme kısmı ise devlet tarafından belirlenen asgari ücret ve artıları olarak kişiye iletilir. Çalışanına özellikle eğitim alanında yatırım yapma bakış açısından olan tesis içinden veya grup içinden terfi ettirme önceliğine de önem vermektedir. Bizler, çalışanlarımıza gelişim fırsatı sunmanın en önemli sorumluluklarımızdan biri olduğunu biliyor, çalışanlarımızın kendilerini geliştirdiklerinde yaptıkları işlerde fark yaratacaklarına ve başarılarının artacağına inanıyoruz. İşletmemiz , ayrımcılık yapılmaksızın yönetim pozisyonları da dahil olmak üzere istihdam olanakları sunmaktadır.


İyi ve Saygın Çalışma (b7)
Çalışanlarımız, tesismizde bulunan insan kaynakları departmanımız önderliğinde yapılan yüzyüze görüşmeler sayesinde kişilerin yetkinlik ve daha önceki iş tecrübelerine göre personel alımı yapılmaktadır. Tesisimizde işe başlamadan önce tüm şartlar konuşulur.Alınan ücret ,çalışma saatleri ve çalışma şekilleri,haftalık izinle yıllık izinler tüm bilgiler aktarılır.Ücretlendirme kısmı ise devlet tarafından belirlenen asgari ücret ve artıları olarak kişiye iletilir. Ayrıca işletmemiz çalışanlarımıza eşit ve düzenli eğitim hakkı tanımaktadır.
Topluma Hizmet Faaliyetleri ve Geçim Kaynakları(b8 – b9)
Sürdürülebilir çevre anlayışı doğrultusunda otelimiz hizmet sunum süreçlerinin çevre üzerindeki etkisini asgariye indirmek amacıyla çalışmayı taahhüt eder. Enerji tüketimi, su ve atık tasarrufu konularında iyileştirme çalışmalarına devam ederken , bu kapsamda kullandığımız %100 geri dönüşümlü̈ ve geri dönüşüme uygun kâğıtları, cam ve plastik ambalajları kaynağında ayırıp ilgili tesislere yönlendiriyoruz. Çevreyi kirletmemey , çöp toplama saatleri dışında çöp atmamaya ve işletme çevresini temiz tutmaya ayrıca özen gösteriyoruz. İşletmemiz faaliyetlerinin, işletmeye komşu topluluklara yiyecek, su, enerji, sağlık veya sanitasyon gibi temel hizmetlerin verilmesini tehlikeye atmayacağını ve geçiş hakkı, ulaşım ve barınma dahil geçim kaynaklarına yerel erişimi engellemeyeceğini taahhüt eder.


KÜLTÜREL MİRASIN FAYDALARININ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARTILMASI VE OLUMSUZ ETKİLERİN KONTROLU
KÜLTÜREL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKAMIZ

Kültürel mirasın sunulması: Otelimiz, yerel halkının fikri mülkiyet haklarına saygı gösterir. Geleneksel ve çağdaş yerel kültürün otantik unsurları mutfağımızda, tasarımımızda, dekorasyonda değerlendirir.
Eserler: Otelimiz, tarihsel ve arkeolojik eserleri alıp satmaz, ticaretine aracılık etmez ve bunları sergilemez.
Sürdürülebilir yerel gastronominin tanıtımı: Otelimiz yerel ürünlerin tanıtılması ve tüketimine öncelik vermektedir. Tüm faaliyetlerinde gastronomide sürdürülebilirliği sağlamak için yenilikçi ve yaratıcı uygulamalar ortaya koymaktadır.

Kültürel Etkileşimler (c1)
Otelimiz Kültürel mirasın sürdürülebilirliği somut ve somut olmayan kültürel varlıkların koruma, kullanma ve yaşatma dengesini dikkate alan, sunum ve yorumlama teknikleri ile turizm ve ziyaretçi yönetimini planlayan, risk faktörlerini azaltan ve önleyen, katılımcı yaklaşımla yerel kalkınmayı destekleyen, yönetim ve organizasyon yapısını geliştirilebilir kılan, miras bilinci oluşturan, akılcı ve bütüncül bir planlama anlayışına sahip bir yönetim planına bağlıdır. Ayrıca, olumsuz etkileri en aza indirmek ve yerel/bölgesel yararlar ile ziyaretçi tatminini en üst düzeye çıkarmak üzere yerel/bölge topluluklarına, kültürel veya tarihsel açıdan hassas alanlara yapılan ziyaretlerin yönetimi ve tanıtımı için uluslararası ve ulusal iyi uygulamaların yanı sıra yerel/bölgede kabul gören yönlendirmeleri takip etmektedir.
Kültürel Mirasın Korunması (c2)
Yerel kültür ve değerlerin korunması konusunda üzerimize düşen görevin farkındayız. Bu bağlamda; kültürel tanıtım, bölgenin ticari hacmine katkı sağlanması ,doğal ve tarihi zenginliklerin tanıtılması. yerli halkın istihdamı konularında çalışmaların yapılması ve faaliyetlere dahil olunmasındaki hassasiyetimiz üst
seviyededir. İşletmemiz, tarihi, arkeolojik, kültürel ve manevi öneme sahip yerel/bölgesel mülklerin, alanların ve geleneklerin korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunur ve yerel/bölge halkının bunlara erişimini engellemez.

Kültür ve Mirasın Sunulması (c3)
Lamartine Hotel, içerisinde bulunduğu Beyoğlu bölgesinin kültürünü ve geleneklerini otelin tüm bölümlerinde yaşatmak için azami hassasiyet göstermektedir. Bu bağlamda Restoran bölümümüzde önemli bir GASTRONİMİ ürünü olan lokum çeşitleri tatlısı ve Türk kahvesine yer verir. Beyoğlu Bölgesinde yer alan önemli Turistik yerleri web sitesinde yayınlar ve gelen misafirlere bölgenin tanıtımımı yapacak personeller yetiştirir ayrıca Beyoğlu bölgesinin kültürel mirasının daha iyi anlaşılması için otel içerisinde bilgilendirici yazılı yayınlar yer almaktadır. Otelimiz geleneksel ve çağdaş yerel kültürün otantik unsurlarını operasyonlarında, tasarımında, dekorasyonunda, mutfağında veya mağazalarında değerlendirir.


Eserler (c4)
Kültürel Miras alanları Hakkında özellikle bilgilendirilmeye özen ve önem verilmektedir. Tarihimize ve kültürümüze saygı gelecek nesillere bırakacağımız en önemli değerlerimizdendir. Bu eserlerin korunması ve gelecek nesillere en iyi sekilde aktarılması hepimizin görevidir. Otelimiz Tarihsel ve arkeolojik eserlerin uluslararası yasaların izin verdiği durumlar dışında alınıp satılmaz veya sergilenemeyeceğinin farkındadır.


ÇEVRE ETKİLERİNİN AZALTILMASI (D)

Kullandığımız doğal kaynakların, etkileşimde olduğumuz yakın çevre ve yörenin, çalışanlarımızla oluşturduğumuz büyük ailemizin kurumsal başarımıza ve misafirlerimize yaşattığımız deneyimlere büyük etkisi olduğunun farkında olarak, her aşamada sorumluluklarımızı gözden geçirmeyi bir yönetim anlayışı olarak benimsemekteyiz. Bu doğrultuda, içinde yaşadığımız çevrenin korunması ve sürekliliği için “Çevre Politikası” oluşturmuş ve iş süreçlerimizi bu doğrultuda planlayıp sonuçlarını analiz ederek mevcut durumumuzu her geçen gün iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek için;
Yürürlükte olan çevre kanun, yönetmelik, mevzuat ve düzenlemelere uyar ve tüm gerekliliklerini yerine getirir; faaliyetlerimizi ve kendimizi sürekli iyileştirerek gerçekleştiririz.
Markamızın getirmiş olduğu sosyal sorumluluk anlayışı ile başta bizim iç müşterilerimiz yani personelimiz olmak üzere, misafirlerimiz ve yerel halkın bilinçlendirilmesi ve sürekliliğini öncelikli rol edinmeyi ve bu yönde kararlar almayı ve uygulamayı görev edinmişizdir.
Kaliteden ödün vermeden, tedarikçilerimizle işbirliği yaparak kazan-kazan anlayışı ile karşılıklı, tesislerimizde uyguladığımız yönetim sistemleri çerçevesinde değer katmaktayız.
Çevreyi koruyarak gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir şekilde teslim edip ve ekolojik dengenin korunmasına katkıda bulunmak bizler için büyük önem taşımaktadır.
Eğitimin sürekliliğine inanarak, çevre bilincinin sadece çalışanlarımızın değil, konuklarımızın da benimsenmesini sağlar, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak çevre koruma projelerine katkı sağlamaktayız.
Çevresel kirliliği önleyerek, geri dönüşümü söz konusu atıkların büyük oranda geri dönüşüme kazandırmak hedeflerimizdendir.
Mevcut Uluslararası ve Ulusal yasal mevzuata ve ISO 14001 standardı gerekliliklerine uymak, faaliyetleri sonucu ortaya çıkabilecek kirliliği en az seviyeye indirmek, doğal kaynakları doğru kullanmak adına yaptığımız çalışmaları; çalışanlarımız, misafirlerimiz, tedarikçilerimiz ve toplum ile paylaşmak; sürekli iyileştirmenin sağlanması için hedefler belirlemeyi biyoçeşitliliğin ve enerjinin verimli kullanılması döngüsünün korunması ilkesi konularında, gerekli araştırma, projelendirme ve uygulama yapmak önceliğimizdir.

Çevreye duyarlı satın alma (d1.1)
Otelimiz satın alımda çevreye duyarlı bir politika izlemektedir, gıda ve katı atığı azaltmak üzere verimli satın alma, enerji tasarrufu ve su tasarrufuna önem vermektedir.
Otelimiz, satın alımlarında çevreye duyarlı ürünlere (çevre etiketli ürünlere) öncelik vermektedir. Satın alınacak ürün grubunda çevre etiketli ürünler yoksa ilgili ürünlerini, üretimi ve diğer tüm süreçleri çevreye zarar vermeyen tedarikçi ve üreticilerden seçer.
Otelimiz bu çerçevede, satın alımlarını yaparken sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerin seçilmesini önceliklendirir. Tedarikçilerde aranabilecek örnek sertifikalar ISO14001, ISO50001, ISO14064, ISO20400 gibi belgelerdir.
Ahşap, balık, kâğıt ve diğer gıdalar için çevre sertifikalı (FSC, MSC, AB-EcoLabel, vb.) veya kaynağı takip edilebilen ürünler tercih edilmektedir.
Tehdit altındaki türler ve satılması yasak olan türler (balık, ağaç, bitki, av hayvanı, vb.) otelimizde alınmamakta ve kullanılmamaktadır.
Çevre sertifikalı, yerel üretici ve tedarikçilerden, adil ticaret tedarikçilerinden satın alımlarımızın toplam satın alımlara oranı ölçülmektedir.
Otelimizin çevre sertifikalı, yerel ve adil ticaretle satın alma ile ilgili hedefleri bulunmaktadır. Bu çerçevede, satın alımlarımızda yerel ve adil ticaret tedarikçilerinin oranının ve sayısının artmasını hedeflemekte ve buna özen göstermekteyiz.
Tedarikçi değerlendirme formu Tablo-7’de yer almaktadır. Onaylı tedarikçi listesi Tablo-8’de yer almaktadır.
Verimli Satın Alma (d1.2)
Satın alma politikamız, yeniden kullanılabilir, iade edilebilir ve geri dönüştürülmüş malları tercih etmektedir.
Otelimiz ayrıca, toplu alıma ve dökme ürün alımına öncelik vermektedir. Bu sayede otelimize daha az sayıda nakliyat yapılmakta, daha az sera gazı emisyonu üretilmektedir. Otelimize gelen ürünlerde gereksiz ve fazla plastik, naylon, kağıt, cam, ahşap ambalajların olmaması temel önceliğimiz ve tercihimizdir.
Sarf malzemesi ve buklet ürünlerin satın alımında tek kullanımlık ürünlerden ve gereksiz ambalajdan (özellikle plastikten) kaçınılmaktadır. Sarf malzemeleri ve tek kullanımlık ürünlerin satın alınması ve kullanımı izlenmekte ve yönetilmektedir.
Tek kullanımlık, plastik, ambalajlı ürünlerin izlenmesi için Tablo-9 kullanılmaktadır.
Enerji Tasarrufu (d1.3)
Otelimizin enerji tasarrufu politikası bulunmaktadır. Politika, enerji tüketiminin düzenli ölçülmesini, izlenmesini, azaltılmasını içermektedir.
Otelimizde kullanılan toplam enerji türe göre ölçülmektedir.
Otelimiz, enerji tüketiminin yüksek olduğu faaliyetleri belirlemekte bunlar için önlemler planlamakta ve uygulamaktadır (ısı yalıtım sistemleri, enerji tüketim sınıfı bulunan cihazlardan düşük tüketimlilerin tercih edilmesi, akkor gibi yüksek enerji tüketimli aydınlatmalar yerine led ampullerin kullanımı vs.). Ayrıca otelimiz enerji tasarruflu ekipmanlar kullanmaktadır.
Otelimiz enerji tasarrufu konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını bilgilendirmekte ve eğitmektedir.
Elektrik tüketim takibi için Tablo-10 kullanılmaktadır.
Toplam enerji kullanımının takibi için Tablo-11 kullanılmaktadır

Su Tasarrufu (d1.4)
Otelimizin, su tasarrufu önlemleri uygulanmaktadır. Tüm duş başlıklarında parletör bulunmakta
Otelimizin bulunduğu bölgede su riski durumu belirlenmiştir. Bunun için World Resources Institute tarafından hazırlanan Water Risk Atlas kullanılmaktadır. İlgili web sitesinin bağlantısı burada yer almaktadır.
Risk analizinde su riski ayrıca değerlendirilmiştir, su yönetimi planı yapılmıştır. Bu plan, su kullanımının ölçümü ve takibi ile su tüketiminin azaltılmasına yönelik hedef ve raporlamaları içermektedir.
Otelimizin su kullanım faaliyetleri nedeni ile deniz, göl gibi sularda yaşayan canlılar zarar görmemektedir. Yine de bu canlıların zarar görme ihtimali risk analizinde değerlendirilmiştir ve gerekli önlemler alınmıştır. Otelimiz, suyun kullanımında tüm yasal gereklilik ve düzenlemelere uymaktadır.
Su, yasal ve sürdürülebilir bir kaynaktan gelmektedir. Suyumuz şebeke suyundan gelmektedir.
Su tüketimimizi ölçmekteyiz. Misafir veya geceleme başına kullanılan toplam su hesaplanmakta ve raporlanmaktadır.
Otelimizde su tasarruflu ekipmanlar kullanılmaktadır. Otelimizde çarşaf ve havluların misafir isteğine bağlı olarak değiştirilmesi gibi iyi uygulamalar kullanılmaktadır.
Su tüketiminin ölçülmesi için Tablo-12 kullanılmaktadır.
Sera Gazı Emisyonları (d2.1)

Tüm hizmet ve faaliyetlerimizde sera gazı emisyonlarının azaltılması için enerji verimliliği projeleri yapmayı ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını arttıracak tasarım ve faaliyetlerde bulunmayı taahhüt ediyoruz. Şirket prensiplerimiz , otelimizdeki faaliyetlerimizde ve yeni yatırımlarımızda yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak, karbon salınımını ve sera gazı emisyonunu azaltmayı ve hesaplar yaparak bunlardan kaçınmayı prensip haline getirmiştir.
Karbon Ayak İzi
Hesaplama için Sustainable Hospitality Alliance tarafından hazırlanan Hotel Carbon Measurement Initiative (HCMI) kullanılmıştır.
https://sustainablehospitalityalliance.org/resource/hotel-carbon-measurement-initiative/
HCMI, otel konaklamalarının ve toplantıların karbon ayak izini hesaplamak için otellere yönelik bir metodoloji ve ücretsiz bir araçtır.
Kullanımı, GSTC de dahil olmak üzere endüstri lideri kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.
HCMI, tesiste kullanılan tüm enerji kaynaklarını içerir (doğal gaz, petrol ve diğer yakıtlar gibi yakıtlar, satın alınan elektrik ve araçlardan ve diğer ekipmanlardan gelen mobil yakıtlar dahil)
Karbon Ayak İzi ölçümü için Tablo-14 kullanılmaktadır.


Taşımacılık (d2.2)
İşletmemiz gerek müşterilerimizin gerekse misafirlerimizin düşük karbon salınımlı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik eder. Gereksiz kargo ve nakliyatlardan kurtulmak için Satınalma departmanı günlük siparişler yerine haftalık siparişler vermektedir. İşletmemiz, nakliye gereksinimlerini azaltmaya çalışır ve müşteriler, çalışanlar, tedarikçiler ve kendi operasyonlarında daha temiz ve kaynak açısından daha verimli alternatiflerin kullanılmasını aktif olarak teşvik eder.
Atık Su (d2.3)
Otelimiz su tasarrufu konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir. Otelimiz atık suyunun çevreye zarar vermemesi için tüm imkanlarını seferber etmektedir. Yagmur suları belediye projelerinde belirtilen sekillerde bertaraf edilerek çevreye olumsuz bir etkisi olmaksızın sadece güvenli bir şekilde yeniden kullanılmaktadır veya serbest bırakılmaktadır.
Atık suyun bertarafı için yerel yönetimin belirlediği düzenlemelere uyulmaktadır. Bu konuda yasal gerekliliklere uyulmaktadır.

Gıda Atığı ve Katı Atık (d2.4)
Otelimizde bir Katı Atık Yönetim Planı vardır. Plan, atık üretiminin düzenli ölçülmesini, izlenmesini, atıkların azaltılmasını, yeniden kullanımını, geri dönüşümü ve atık bertarafını içermektedir.
Katı atıklar gıda, geri dönüşebilir, zehirli/tehlikeli ve organik gibi türlerine göre ayrıştırılmakta, ayrıştırılırken geri dönüşüm ve yeniden kullanım durumları gözetilmektedir.
Otelimiz atık yönetimi konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını düzenli olarak ve çeşitli görsel ve iletişim materyalleri ile bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir.
Otelimizde türlerine göre ayrıştırılan katı atıklar yetkili ve lisanslı firmalar tarafından alınmaktadır.
Gıda atıkları da dahil olmak üzere katı atıklar türe göre ölçülmektedir. Otelimizde misafir veya geceleme başına katı atık miktarı hesaplanmakta ve raporlanmaktadır.
Otelimiz ayrıca, katı atık oluşumunun yüksek olduğu faaliyetleri ve risk alanlarını belirlemiştir. Gıda atıklarını ve israfı azaltmak için düzeltici önlemler planlamakta ve uygulamaktadır.
Katı atık bertarafının yerel nüfus veya çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olmaması hedeflenmektedir. Katı atık yönetimi ile ilgili "Sıfır Atık Yönetmeliği" mevzuatına uyum sağlanmaktadır.

Atık takibi için Tablo-13 kullanılmaktadır
Zararlı Maddeler (d2.5)
Tesislerimizde oluşan tehlikeli atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilebilmesi için bölümlerimizde oluşan tehlikeli atıkları, tehlikeli atık odalarımızda uygun koşullarda toplanıyor, etiketleniyor ve yasalara uygun bertaraf veya değerlendirilmesi için lisanslı firmalara teslim ediliyor. Kimyasalların tüm depolanması, kullanımı, taşınması ve atılması gerektiği gibi yönetilir.


Kirliliğin En Aza İndirilmesi (d2.6)
İşletmemizde çevreyi korur, kirlenmesini önler, çevreye olan olumsuz etkilerimizi azaltarak korunmasına önem veririz.
Bunun için;
Yasal düzenlemelere uyum sağlar çevre etkimizi azaltmaya çalışırız.
Atıklarımızı kaynağına, gruplarına ve tehlike sınıflarına göre etkin şekilde ayırmaya özen gösteririz.
Tehlikeli maddeler ve kimyasalların yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerektiği kadar kullanılmasının hem çevreye olan negatif etkileri hem de atık miktarını azaltacağını biliriz,
İşletmemizde aldığımız malzemelerde “geri dönüşüm” ve “çevre dostu” etiketi olanları tercih ederek doğayı korumaya katkıda bulunuruz. Yeniden kullanım fırsatları yaratmaya çalışırız,
Kâğıt, peçete, tuvalet kâğıdı, ambalaj gibi tek kullanımlık malzemeleri gerektiği kadar kullanıp doğaya daha az atık bırakmaya özen gösteririz,
Atıkları doğru şekilde, özelliklerine göre ayrı alanlarda depolar, yasal depolama süre sınırlarını aşmadan lisanslı/yetkili firmalara teslim ederek, kayıtlarını muhafaza ederiz,
Su, enerji ve tüm doğal kaynakları tasarruflu kullanmaya çalışırız. Bu hassasiyetimizi çalışanlarımız, misafirlerimiz, tedarikçilerimiz ile paylaşırız.
Çevre yönetimi konusundaki performansımızı ölçer, bu verileri hedefler ile izler ve performansımızı geliştirmeye çalışırız.
Çalışanlarımızı çevre konusunda eğitmeyi ve duyarlılıklarını artırmayı amaçlarız.

Biyoçeşitliliğin Korunması (d3.1)
Biyoçeşitliliğin korunması, tesisimizin sürdürülebilirlik ilkesi kapsamında öncelikli maddeleri arasında yer almaktadır. Faaliyetlerimizin biyoçeşitlilik üzerine olan etkilerini belirleyip takip ederek türlerin, habitatların, ekosistemlerin çeşitliliğini ve ekolojik fonksiyonların bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz.

Doğal bir miras olan ekosistemlerin bütünlüğünü ve biyolojik çeşitliliği korumayı, dengeli, bir arada yaşama ve doğal mirasın gelişimi ve büyümesini teşvik etmeyi taahhüt ediyoruz. Biyoçeşitliliğin önemi ve korunması konusunda farkındalık yaratmak adına tesisimizde iç eğitim ve iç iletişim faaliyetleri düzenliyor ve sürdürülebilirlik eğitimleri kapsamında bu konuya da yer veriyoruz. Hayvan refahının sağlanmasında ulusal ve uluslararası mevzuatın öngördüğü düzenlemeleri dikkate almaktayız. Nesli tükenen canlıların avlanmaması ve ticaretinin yapılmaması gerektiği konusunda tüm paydaşlarımıza gereken bilgilendirmeleri yapmaktayız.

Koruma altındaki türleri ve bunlardan yapılan herhangi bir ögeyi sergilemiyor, sunmuyor ve satmıyoruz. Biyoçeşitlilik ve yaban hayatı konularında, mevzuatın yasakladığı ve kabul edilemez uygulamaların olduğu herhangi bir etkinliği desteklemiyor ve katılmıyoruz. Yapacağımız tadilat, inşaat ve benzeri çalışmaların doğal hayat, fauna ve nesli tükenmekte olan ya da nesli tehlike altında olan türlerin yaşam alanına zarar getirmeyecek şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyoruz.

Bulunduğumuz bölgede yer alan endemik bitkilerin korunması için yetkili makamlar ve STK’lar ile işbirliği içerisindeyiz. WWF ve CITES gibi sitelerden nesli tükenmekte olan canlıları kontrol ediyoruz.
Misafirlerimiz, paydaşlarımız ve çalışanlarımıza, kullandıkları ürünlerin nesli tükenmekte olan canlılardan elde edilmemesi konusunda rehberlik ediyoruz. Esir yaban hayatı, ticari para getirisi ve kişisel zevkler uğruna hayvanların gösterilerde kullanılmasını ret ediyoruz.
İstilacı Türler (d3.2)
Otelimizde istilacı türler ile mücadele kapsamında ilaçlama firması ile çalışılmaktadır. İlgili firma taleplerimizi ve periyodik gerçekleştirilmesi gereken ilaçlamaları tamamlamaktadır. Zararlı kemirgenlerin takibi ve kontrolü amacıyla kemirgen kontrol kitleri otelimizin olası tehlike alanlarında konumlandırılmıştır. Ara kontrolleri yapılarak kayıt altına alınmaktadır
Doğal Alanları Ziyaret (d3.3)
Bu turistlerin büyük bir çoğunluğu seyahatleri süresince milli parklar vb. doğal alanları kısa süreli de olsa ziyaret etmek istemektedirler bu ziyaretleri sırasında yerel rehberlerden yararlanmak, yerel halkın ve çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir gelişmeye katkı sağlamak istemektedirler. Bizde otel olarak bunları destekliyor ve bu tür ziyaretler için misafirlere rehber desteği sunuyoruz. İşletmemiz, olumsuz etkileri en aza indirmek ve ziyaretçi memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için doğal alanlara ziyaretlerin yönetimi ve tanıtımı için uygun yönergeleri izler.
Yaban Hayatı Etkileşimleri Hayvan Sağlığı, Refahı ve Yaban Hayat Ticareti(d3.4 - d3.5 – d3.6)
Hayvan refahının sağlanmasında ulusal ve uluslararası mevzuatın öngördüğü düzenlemeleri dikkate almaktayız. Nesli tükenen canlıların avlanmaması ticaretinin yapılmaması gerektiği konusunda tüm paydaşlarımıza gereken bilgilendirmeleri yapmaktayız. Koruma altındaki türleri ve bunlardan yapılan herhangi bir ögeyi sergilemiyor, sunmuyor ve satmıyoruz. Otelimizin konsepti gereği, evcil hayvan bulundurulması uygun değildir. Fakat otelimizden çıkan yemek artıkları günlük olarak toplanarak belediyenin belirlemiş olduğu hayvan barınaklarına sevk edilmektedir.
Biyoçeşitlilik ve yaban hayatı konularında yasaların öngördüğü kabul edilemez uygulamaların olduğu herhangi bir etkinliği desteklemiyor ve katılmıyoruz. Yapacağımız tadilat, inşaat vb. durumlarında flora ve faunanın, özellikle nesli tükenmekte olan ya da nesli tehlike altında olan türlerin korunması gerektiği bilincindeyiz. Bulunduğumuz bölgede yer alan endemik bitkilerin korunması için yasal otorite ve STK ile işbirliği içerisindeyiz. Yaban hayatı türleri, kullanımlarının sürdürülebilir olmasını ve yerel/bölgesel ve uluslararası yasalara uygun olmasını sağlayan düzenlenmiş bir faaliyetin parçası olmaları dışında avlanamaz, toplanamaz, tüketilmez, sergilenmez, satılmaz veya ticari faaliyetlere konu edilmez.


SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EKİBİ

Tesisimizde yer alan sürdürülebilirlik ekibi
Sürdürülebilir yönetim sisteminin kalite, ekonomi, yönetim, çevre, kültür, insan hakları, sağlık ve güvenlik konularında tüm çalışanlar tarafından belli politikaların uygulanmasını, hedefler belirlenmesini ve hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının izlenerek işletme yönetim süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini sağlamaktadır.
Belirlenen hedeflere ulaşılması halinde yeni hedefler belirlenmekte, Ulaşılamaması durumunda, hedeflerimiz, politika ve uygulamaları gözden geçirilir. Bu sayede sürekli iyileştirmeyi sağlamaya gayret gösteririz.

Ekip Lideri Emin Can GÜVENÇ

 


Çevre Temsilcisi
Ersoy Can

Enerji Yönetimi Temsilcisi
Engin Satılmış

Çalışan Temsilcisi
Seycan Erol

Destek Elemanı
Halil İbrahim Korkmaz

 

 

 

 

 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNETİM SİSTEMİ POLİTİKALARIMIZ

 

KALİTE POLİTİKAMIZ

Vizyonumuza ulaşmak yolunda;
Misafir beklentilerine üst seviyede karşılamak ve sektörde önce bir kuruluş olmak,
Kuruluş felsefesinin tüm personellerimizle oluşturup, sürekli gelişmeyi, iş yerine güveni ve misafirlerimizin beklentilerini aşan hizmeti sunmak,
Ulusal ve uluslararası mevzuat ve şartlara uygun; Gıda güvenliği risklerini önleyici yaklaşım ile gereken hassasiyeti göstererek hizmet vermek,
Ülkemizde diğer tüm kuruluşlara örnek bir işletme olmak ve değer yaratmak
Misafirlerimizin ve personellerimizin gerek sağlık gerek can güvenliğini gerekse de iş güvenliklerini tehlikeye atabilecek tüm riskleri en alt seviyeleri indirerek bu kazaları önlemek,
Kaliteyi ölçülebilir hale getirmek, sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlamak ve hedefler belirleyip çalışanlarımızın ve yönetimin birlikteliğini sağlamak,
Otel olarak personelleri ile birlikte çevre bilincini oluşturmak, gelecek nesillere daha temiz, sağlıklı ve güvenli bir çevre bırakmak öncelikli kalite hedeflerimiz arasındadır.

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKAMIZ

Tüm çalışanlarımızın insan onuruna uygun çalışma koşullarında, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkı olduğuna inanırız. Çalışanlarımız bizim en değerli varlığımızdır ve çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak ve korumak en öncelikli iş hedefimizdir.
Otelimiz yasal yükümlülüklerin ötesinde en iyi çevresel çözümleri uygulamaları ve çevre dostu teknolojilerin gelişmesine ve yayılmasına yardımcı olacak ve çevre bilincini arttıracak her türlü girişime destek sağlamak adına her zaman hazırdır. Faaliyet göstermekte olduğumuz İstanbul’da topluma karşı sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı; hissedarlarımız çalışanlarımız, kamu, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarımız ile uyumlu bir iş birliği içinde yerine getirmeye özen gösteririz.
İnsan kaynaklarımızın, sürdürülebilir büyümenin en önemli unsuru olduğuna inanırız. Çalışanlarımızın özlük haklarının tam ve doğru biçimde kullanılmasını sağlarız.
Çalışanlara dürüst ve adil yaklaşır, ayrımcı olmayan, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı taahhüt ederiz.
Çalışanlarımızın bireysel gelişimi için gerekli çabayı gösterir, iş hayatı ile özel hayat arasındaki dengeyi gözetiriz.
Her türlü faaliyetimizden doğabilecek çevresel etkileri sorumluluk bilinci ile yönetiriz.
Kurumsal sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde toplumumuzun gelişimi için çaba gösteririz. Çalışanlarımızı, sosyal sorumluluk bilinciyle yer alacakları uygun sosyal ve toplumsal faaliyetlere gönüllü olmaları konusunda destekleyeceğiz
Tedarikçilerimiz başta olmak üzere tüm iş ortaklarımızın, sosyal sorumluluk alanında hareket etmelerinin sağlanmasına yönelik yaklaşımlar geliştirmeye ve bu yaklaşımların uygulanmasına özen göstereceğiz
İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde çalışanlarımız için tüm önlemleri almış ve gerekli iş başı eğitimlerini konusunda uzman kişilerce ve yıllık eğitim programı çerçevesinde çalışanlarımıza sunulması konusunda ayrıca hassasiyet göstermekteyiz.
Türkiye’nin ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin gelenek ve kültürlerini duyarlı davranır, tüm yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz.
ENERJİ POLİTİKAMIZ
Dünyamızı olası tehlikelerden korumak için enerjimizi verimli kullanıyor ve enerji sarfiyatımızı azaltmak için hedefler belirliyoruz.
Bunun için;
Hem doğaya karşı sorumluluklarımız hem de yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek üzere ulusal ve uluslararası standartları, yasa ve düzenlemeleri takip eder, enerji kullanımını azaltma ve/veya enerji tüketim performansımızın sürekli iyileştirilmesini sağlayacak çalışmaları gönüllü olarak yürütür, çalışmalarımızın sonuçlarını takip ederiz.
Hedefler koyar, çalışanlarımızın da katılımını sağlamak amacıyla eğitim programlarımızda enerji verimliliğine yer veririz.
Tüm paydaşlarımızla enerji yönetimi konusunda ortak amaçlar ve sonuçlar yaratmak üzere iş birliği yapmayı önemseriz. Bu konularda misafirlerimiz, çalışanlarımız, ziyaretçilerimiz ve tüm iş ortaklarımız ile birlikte topyekûn bir farkındalık ve bilinç seviyesine ulaşılması adına etkileşimimizi sürdürmeye çalışırız.
Enerji verimli uygun ürün, ekipman, teçhizat ve teknoloji alternatiflerini araştırıp bulmaya, satın almaya ve kullanmaya çalışırız.
Enerji Yönetim Sistemimizi dokümante etmeyi, tüm departmanlarımıza yaymayı, gerektiğinde güncellemeyi, gözden geçirmeyi ve sürekli olarak iyileştirmeyi hedefleriz.
Enerji risklerini veya enerji kısıtı gibi doğabilecek acil durumları değerlendirir, alınabilecek önlemleri planlarız.
Atıklarımızı kaynağına, gruplarına ve tehlike sınıflarına göre etkin şekilde ayırmaya özen gösteririz.
Tehlikeli maddeler ve kimyasalların yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerektiği kadar kullanılmasının hem çevreye olan negatif etkileri hem de atık miktarını azaltacağını biliriz,
İşletmemizde aldığımız malzemelerde “geri dönüşüm” ve “çevre dostu” etiketi olanları tercih ederek doğayı korumaya katkıda bulunuruz. Yeniden kullanım fırsatları yaratmaya çalışırız,
Kâğıt, peçete, tuvalet kâğıdı, ambalaj gibi tek kullanımlık malzemeleri gerektiği kadar kullanıp doğaya daha az atık bırakmaya özen gösteririz,
Atıkları doğru şekilde, özelliklerine göre ayrı alanlarda depolar, yasal depolama süre sınırlarını aşmadan lisanslı/yetkili firmalara teslim ederek, kayıtlarını muhafaza ederiz,
Su, enerji ve tüm doğal kaynakları tasarruflu kullanmaya çalışırız. Bu hassasiyetimizi çalışanlarımız, misafirlerimiz, tedarikçilerimiz ile paylaşırız.
Çevre yönetimi konusundaki performansımızı ölçer, bu verileri hedefler ile izler ve performansımızı geliştirmeye çalışırız.
Çalışanlarımızı çevre konusunda eğitmeyi ve duyarlılıklarını artırmayı amaçlarız.

ÇEVRESEL SATINALMA POLİTİKAMIZ

Satın alma da en önemli hedef kriter atıkları en aza indirmek ve. Satın almada sürekliliğin sağlanmasıdır. Bu hedef dahilinde kuruluşta uygulanacak mal-kabul uygulamaları;
Satın alım yapılırken yeniden kullanılma özelliği bulunan ürünler, depozitolu ürünler veya geri dönüşümsüz atık oluşturmayacak organik ürünler tercih edilecektir.
Bardak, çatal, buklet malzemeleri gibi tek kullanımlık ürün ve sarf malzemeleri yerine tekrar kullanılabilen, doldurulabilen, eğer hiçbiri mümkün değilse çevreye en az zararlı ve geri dönüştürülebilen ürünleri tercih edilecektir.
Tek kullanımlık ürünlerin ve sarf malzemelerinin satın alınması zorunlu ise (örneğin temizlik malzemeleri, kırtasiye ürünleri vb.) bu ürünlerin satın alınması, kullanılması ve geri dönüşümü dikkatle izlenilecek ve yönetilecektir.
Tek kullanımlık ürünlerin nasıl geri dönüşüme yönlendirilebileceğine ve tek kullanımlık ürünlerin kullanımının azaltılmasına dair yönerge ve talimatlar bu konuda personele eğitim verilecektir.
Odalarda bulunan tek kullanımlık pet şişe, karton bardak, paketli ürünler gibi ürünlerin kademeli olarak kaldırılacak, kullanılan gıda ürünlerinin ve diğer malzemelerin poşetlenmesi gibi uygulamaların sonlandırılmasına yönelik hedeflerin belirlenmesi ve bu hedeflere uyum sürecinin izlenerek raporlanması yönetim gözden geçirme toplantılarında görüşülecektir.
Satın alım yapılırken gereksiz ambalajdan kaçınılması önemlidir. Kâğıt ve plastik bardak, tabak, çatal, kaşık, pet şişe içinde su vb. ürünler yerine yeniden kullanım özelliği bulunan cam ve metal ürünler tercih edilecektir.
Sık kullanılan malzemeler (örneğin yüzey temizleyiciler) küçük ebatlı ambalajlar yerine daha büyük ebatlı ambalajlarda alınarak oluşacak plastik atık miktarı azaltılacaktır.
Gerekli mal ve ürünlerin doğaya, çevreye zarar vermeyen ürünlerden üretilmesi, öncelik geri dönüşümlü ve eko etiketli ürünlere verilecektir.
Özellikle ahşap, kâğıt, balık, diğer gıdalar ve vahşi doğadan gelen ürünler açısından çevre sertifikalı ürünler ve tedarikçiler tercih edilecektir.
Sertifikalı ürünlerin ve tedarikçilerin mevcut olmadığı yerlerde, büyüme veya üretimin kökeni ve yöntemleri dikkate alınacaktır.
Tehdit altındaki türler kullanılmaz veya satılmaz.
Bitkisel ve hayvansal ürünlerin neslini tehlikeye atacak tedariklerden kaçınılacaktır.
Ürünlerde öncelik çevre sertifikalı ürünler tercih edilecektir.
Bütün mal (malzeme, hammadde, mamul ve yarı mamul ürünler) tedarikleri ve satın alımları, Gıda Kanun ve Mevzuatlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hıfzıssıhha Kanunu ve mevzuatlarına uygun, TSE Hijyen ve Sanitasyon Sistemleri gereğince gerekli belgelere sahip olan satın alma standartlarına uygun olan tedarikçilerden ve onların ilgili sertifikalara sahip ürünlerinden yapılacaktır.
Yerel adil ticaretin desteklenmesi amacıyla satın alma 100 km sınırları içerisindeki yerel satıcıdan yapılacaktır.
Onaylı tedarikçi firma listesi ve gerekli denetimlere tabi olmuş yerel firmalardan satın alma yapılacaktır.
Mal-ürün tedariki yapan firmalar, periyodik olarak denetlenecektir.
Tedariki yapılan temizlik, hijyen malzemeleri ve koruyucu ekipmanların CE Belgesine sahip olmasına dikkat edilecektir.
Gıda maddelerinde tarımda adil ticaret uygulamalarını benimseyen tedarikçilere öncelik verilecektir.
Tedariği gerçekleştirilen tüm kimyasal ürünlerin kullanımı le ilgili yetkili firma tarafından ilgili kişilere bilgilendirme eğitimleri planlanacak.
Tüm Gıda ürünleri için Tarım ve Orman müdürlüğü izin belgeleri tedarikçi firmalardan alınarak bilgisayar ortamında saklanacak.
Haşere ilaçlama, dezenfeksiyon ve Mutfakta kullanılan kimyasal ürünlere ait MSDS Güvenlik bilgi föyleri tedarikçi firmalardan tedarik edilerek bilgisayar ortamında saklanacak.
Mal kabul sırasında güvenli fiziki mesafe kuralları ihlal edilmeyecektir.
Mal kabulünde çalışan personellerimiz kişisel koruyucu ve bulaş önlemlerini alacaklardır. (Maske, siperlik, eldiven, önlük, el hijyeni vb.) Önlemler gereğince mal kabulünde yaşanacak yığılmalar ve birikmelerin önüne geçebilmek için gereken planlamalar yapılacaktır.
Mal kabulü (tesellüm) ile beraber direk olarak tüketime ve misafir kullanımına verilecek ürünler kolilerinden çıkarıldıktan sonra detaylı şekilde dezenfekte işleminden geçirilerek kullanıma verilebilecektir.
İlk defa satın alması yapılan mutfak alet ve edevatları, çelik servis takımları, cam ve porselen servis takımları vb. Yıkanabilir malzemeler, kullanma verilmeden önce bulaşık makinesi ile yıkandıktan sonra kullanım için ekipman deposuna alınacaktır.
Atik ve iade ürünler kontrollü bir şekilde atık ve iade alanında beklemeye alınarak tedarikçi firmaya ulaştırılması sağlanacak.
ÇEVRE KORUMA VE ATIK YÖNETİMİ POLİTİKASI
İşletmemizde çevreyi korur, kirlenmesini önler, çevreye olan olumsuz etkilerimizi azaltarak korunmasına önem veririz. Bunun için; Yasal düzenlemelere uyum sağlar çevre etkimizi azaltmaya çalışırız.
Atıklarımızı kaynağına, gruplarına ve tehlike sınıflarına göre etkin şekilde ayırmaya özen gösteririz.
Tehlikeli maddeler ve kimyasalların yalnızca ihtiyaç durumunda ve gerektiği kadar kullanılmasının hem çevreye olan negatif etkileri hem de atık miktarını azaltacağını biliriz,
İşletmemizde aldığımız malzemelerde “geri dönüşüm” ve “çevre dostu” etiketi olanları tercih ederek doğayı korumaya katkıda bulunuruz. Yeniden kullanım fırsatları yaratmaya çalışırız,
Kâğıt, peçete, tuvalet kâğıdı, ambalaj gibi tek kullanımlık malzemeleri gerektiği kadar kullanıp doğaya daha az atık bırakmaya özen gösteririz,
Atıkları doğru şekilde, özelliklerine göre ayrı alanlarda depolar, yasal depolama süre sınırlarını aşmadan lisanslı/yetkili firmalara teslim ederek, kayıtlarını muhafaza ederiz,
Su, enerji ve tüm doğal kaynakları tasarruflu kullanmaya çalışırız. Bu hassasiyetimizi çalışanlarımız, misafirlerimiz, tedarikçilerimiz ile paylaşırız.
Çevre yönetimi konusundaki performansımızı ölçer, bu verileri hedefler ile izler ve performansımızı geliştirmeye çalışırız.
Çalışanlarımızı çevre konusunda eğitmeyi ve duyarlılıklarını artırmayı amaçlarız.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

İşyerimizi, çalışanlarımızı, misafirlerimiz ve tedarikçilerimizi korumak, güvenli bir iş ortamı oluşturmak ve sürekliliği sağlamak amacı ile;
İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki tüm yasal ve diğer yükümlülüklere uyarız.
İş Sağlığı ve Güvenliği ve iyileştirme etkinliklerinin tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğu ilkesini benimseriz.
Risk Değerlendirmesi ve Risk Düzeyi Azaltma etkinliklerine her düzeyde katılım için hedefler koyarız.
İş Sağlığı ve Güvenliği kültürümüzü sürekli iyileştirerek, sürdürülebilir “Sıfır İş Kazası” hedefine ulaşmayı hedefleriz.
İş sağlığı ve güvenliği kapsamında yaptığımız çalışmaları, öncü ve örnek olmak adına tüm çalışanlarımızla ve çevremiz ile paylaşırız.

KADIN HAKLARI VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ POLİTİKAMIZ

İşletmemizde cinsiyet eşitliğine önem veririz.
Cinsiyett farkı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın sağlık, güvenlik ve refahlarını sağlarız.
Kadınların iş gücüne katılımını tüm departmanlarımızda destekler, eşit fırsatlar sunarız.
Cinsiyet ayrımı yapmadan «eşit işe eşit ücret» politikası ile hareket ederiz.
Eşitlik ilkesi gözetilerek görev dağılımı yaparız.
Kariyer fırsatlarından eşit düzeyde faydalanılması için gerekli ortamı sağlarız.
Eğitim politikaları oluşturur, kadınların katılımına ve farkındalığın artmasına destek oluruz.
İş-aile yaşam dengesini koruyan çalışma ortamı ve uygulamalarını oluştururuz.
Kadınların şirket yönetiminde olmaları için destek verir, eşit fırsatlar sunarız.
Kadınların hiçbir şekilde istismar, taciz, ayrımcılık, bastırılma, zorlama, iftira vb. durumlara maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya ve kurumumuza kattıkları değerin daima farkında olur ve varlıklarını destekleriz.

ÇOCUK HAKLARI POLİTİKASI

Çocuklar bize geleceğin emanetleridir. Onları bir birey olarak tanımak, haklarına saygı duymak, her türlü psikolojik, fiziksel, ticari vb. sömürüye karşı gözetmek ve korumak öncelikli sorumluluğumuzdur.
Bunu sağlamak için;
Kendi kurumlarımızda çocuk işçi çalıştırılmasına müsaade etmez ve tüm iş ortaklarımızdan da aynı hassasiyeti bekleriz.
İşletme içerisinde çocukların gelişimine katkıda bulunan, düşünce ve isteklerini, duygularını rahatça ifade edebilecekleri, kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri ortamlar/imkanlar sunarız.
Çalışanlarımıza, çocuk istismarının önlenmesi ve fark edilmesi konusunda eğitimler veririz.
Çocukların katıldıkları aktivitelerde yetişkin gözetimi altında olduklarından emin oluruz.
Çocuk haklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak için eğitimler düzenler ve ilgili projelere destek veririz.
Çocuklar ile ilgili şüpheli eylemlere şahit olduğumuzda öncelikle otel yönetimine bilgi verir, gerekli görülen durumlarda resmi kuruluşlardan yardım isteriz.

 


SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALAR
Yasal uyum,(a2)
Otelimiz, yürürlükteki yasa, mevzuat ve uluslararası sözleşmelere uymayı taahhüt eder, bunların güncel bir listesini bulundurur ve bunlarla ilgili personelini düzenli olarak bilgilendirir, personele gerekli eğitimleri sağlar.
Sorulması veya ibraz edilmesinin istenmesi halinde otelimiz gerekli tüm izin, sertifika ve belgeleri ilgili kişi ve kurumlara ibraz eder.
Bu belgeler, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, son aya ait personel sigorta bildirgesi, vergi levhası, acil durum eylem planı, personel eğitimleri ve sertifikaları, işyeri hekimi ile yapılan sözleşme, belediyeden alınan kanalizasyon bağlantı belgesi, haşere ile mücadele yapıldığına ilişkin belgeler ve diğer gerekli belgelerdir.
Uyulması gereken temel mevzuat Tablo-3’te yer almaktadır.

 

 

 

Raporlama Paydaşlar ve iletişim (a3)

Otelimiz, tanıtımda tüm kesimlere doğru bilgi verir. Tanıtımda her zaman gerçek görsel materyal kullanır. İnternet sitesinde, sosyal medya hesaplarında ve diğer basılı ve yazılı tanıtım kanallarında ve pazarlama iletişiminde otelimiz, ürün ve hizmetleri açısından şeffaf ve gerçekçi bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda politika ve sürdürülebilirlik ile ilgili yaptıklarını, eylem ve işlemlerini de çalışanları ve müşterileri ile açık ve şeffaf şeklide paylaşmaktadır. Bunu yapmak için otelimizin internet sitesi kullanılmaktadır. İnternet sitemizde sürdürülebilirlik performansı hakkında periyodik raporlar yayımlanmaktadır. Bu raporlar konusuna uygun periyotlarda düzenlenir.
Performans raporlaması örneği Tablo-4’te yer almaktadır.
Otelimizde sürdürülebilirlik performansımız, politikalarımız ve uygulamalarımız ile ilgili olarak müşterilerimizden, kamu kurumlarından, belediyelerden, çalışanlardan, çevre halkından ve diğer ilgili tüm kişi ve kurumlardan geri bildirim almayı hedefleyen bir sistem mevcuttur. Bu sistem aracılığıyla hem personelimizin hem de müşterilerimizin geri bildirimlerini alırız.
Sistemimiz müşterilerimizin ve personelimizin hızlı, basit ve etkili şekilde geri bildirim yapabilmesini sağlayacak ve teşvik edecek şekilde düzenlenmiştir.
Bu sistem, misafirler için anket uygulamaları, sosyal medya hesaplarının düzenli takibi, çalışanlar için e-posta, mesajlaşma servisleri ve diğer iletişim kanalları, diğer tüm paydaşlar için ise e-posta ile iletişim ve bunların düzenli takibini içerir.

 

Satın alma
Satın alma politikamız yerel, çevreye duyarlı, adil ticarete dayalı ve verimli satın almaya yönelik politikaları içermektedir.
Otelimiz tarafından mal ve hizmet kaynaklarımız izlenmektedir. Tedarikçilerimiz ile belirli aralıklarla görüşmeler yapmaktayız. Onların sürdürülebilirlikle ilgili sertifikalarını, bilgi ve belgelerini kontrol etmekteyiz.

 

PERSONEL VE ÇALIŞMA HAYATI

Personel katılımı (a4)

Ruhunda, bizi biz yapan en önemli kaynak çalışanlarımızdır Bunun farkında olarak çalışanlarımızın sosyal ve yan hakları, performans yönetimleri, ödüllendirilmeleri, eğitim ve kariyer yönetimi, çalışan güvenliği gibi konular daima önceliğimizdir.
İnsan Kaynakları Vizyonumuz;
Motivasyonu yüksek, kurum imajını koruyan ve yükselten, yenilikçi çalışmaları ön plana çıkaran, hizmete önem veren ve işini bir bütünün parçası olarak gören nitelikli insan kaynağını oluşturmak, entegre insan kaynakları uygulamaları ile sektörde, Türkiye’de öncü olmaktır.
İnsan Kaynakları Misyonumuz;
Kurumun amaç ve stratejilerini gerçekleştirecek insan kaynağını plânlamak, eğitmek, personel iş ve işlemlerini optimum düzeyde gerçekleştirmek, konusunda uzmanlaşmış, kurumu temsil yeteneği olan ve alanında yeni açılımlar ortaya koyabilen, özgüveni yüksek personele sahip olmak.
Grubun iş stratejilerine paralel insan kaynakları yönetimi ile tüm şirket ve bölümlere iş sonuçlarının iyileştirilmesine yönelik stratejik destek vermek, yüksek performans kültürünü oluşturup teşvik ederek, tüm paydaşlar için değer yaratılmasına katkıda bulunmak.
Çalışanlarımız yönetim sistemimizde ve sürdürülebilirlikle ilgili politika ve uygulamalarımızda neler yapmaları gerektiğini bilmektedirler. Çalışanlarımızın yapmaları gerekenler yazılı olarak tanımlanmış, kendilerine iletilmiş ve gerekli eğitim ve yönlendirmeler düzenli olarak yapılmaktadır. Bu konudaki eğitimler kayıt altına alınır.
Çalışanlarımız yönetim sistemimizin ve sürdürülebilirlik performansımızın geliştirilmesi ve sürekli iyileştirilmesinde aktif rol alırlar.
Çalışanlarımızdan gelen geri bildirimler doğrultusunda sistemimizi gözden geçiririz ve iyileştiririz.
Sürdürülebilirlik Ekibi görev dağılımı Tablo-6’da yer almaktadır.

 

 

Adil ücretlendirme
Çalışanlarımız tesislerimizde işe başlamadan önce alacakları ücret, çalışma şartları, çalışma saatleri, ücretlerini ne zaman alacakları gibi konularda bilgilendirilirler.
Eğitim ve Kariyer Yönetimi
Çalışanlarımızın tümü eğitim hakkından eşit olarak yararlanabilmektedir. Otelcilik sektörünün gerektirdiği yasal ve mesleki eğitimlerin yanı sıra Sürdürülebilirlik politikalarımız ve yönetim sistemimiz doğrultusunda oryantasyon eğitimleri dahil; çalışanlara sürdürülebilirlikle ilgili ve çalışma alanlarına ilişkin periyodik eğitim programları, işbaşı eğitimleri, yasal mevzuat gereği alınması gereken eğitimler ve rehberlik destekleri verilir. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri, Mutfak/servis/masaj vb. personel için hijyen eğitimleri, su ve enerji tasarrufu, kimyasal madde kullanım kuralları, yangından korunma, ilk yardım, vb. konularında yıllık eğitim planları uygulamaktayız.
Çalışanlarımız tüm eğitim materyallerimize ücretsiz ve açık bir şekilde erişebilmektedir.
Otelimiz 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili hükümlerine uymayı taahhüt etmektedir ve çalışana en az asgari ücret vermektedir. Ayrıca 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uyumu da otelimiz taahhüt eder.

Çalışan ve İnsan Hakları
Çalışanların mutlak memnuniyetinin sağlanması önem arz eden öncelikli bir konudur. Bu bakış açısı ile,
çalışanın başta yasal hakları olmak üzere, işletmemizin yan haklar olarak sağladığı bazı faydalar da dahil olmak üzere; çalışma ortamı, psikolojisi, öz motivasyonu, performansı kısacası iş yerindeki tüm
konforunun sağlanması yönetimin sorumluluğundadır. Otellerimizde yabancı uyruklu çalışan sayımız olmakla birlikte, farklı milletlerden misafirlere hitap eden, uluslararası düzeyde hizmet veren bir işletme olarak misafir veya konuklarımız için milliyet, ırk, dil vb. ayrımı yapmak hem otelcilik hem de çalışma prensiplerimize aykırıdır. Dolayısıyla farklı ülke veya milliyetlerden olan çalışanlarımızın da tüm özlük işlemleri, yasal prosedürlere uygun olarak takip edilmekte, otel içerisinde tüm çalışanlarımıza herhangi bir özelliği göze alınmaksızın eşit imkânlar sunulmaktadır

 

 

 

YAPILAN SOSYAL ÇALIŞMALAR
Otelimizin verdiği hizmetin nihai tüketiciye ulaşıncaya kadarki tüm aşamalarında faaliyet gösteren süreçlerin ve işletmelerin, kamu yararına olan uluslararası, ulusal ve yerel tüm kanunlara uygun davranmalarının yanı sıra sosyal, fiziksel ve çevre koşullarını da kontrol altına alınarak sosyal uygunluk da gözetilmektedir.
Özellikle çevre bölgemize karşı duyarlılığımızı göstermek ve topluma katkı sağlamak için Gezi Parkı ve çevresinde çöp toplama ve güzelleştirme faaliyetleri yapmaktayız.
Sürdürülebilirlik Ekibi sosyal sorumluluk projemiz Tablo-15’da yer almaktadır.

Tüm çalışanlarımızın motivasyonunu arttırmak ve ekip ruhunu yaşatmak adına yapılan şirket içi çalışmalar:
Özel günlerde hediye ve hatıra dağıtılması,
Maaşların ve personel hak ediş ödemelerinin zamanında ödenmesine önem verilmesi,
Evlenen ve çocuğu olan personellere hediye verilmesi uygulaması,
Kan bağışı kampanyası,
Katılımcı sosyal sorumluluk projeleri.
Kanun ve diğer yükümlülüklere uyum
Çocuk işçi çalıştırmanın önlenmesi
Yabancı uyruklu işçi çalıştırılması
Zorla ve zorunlu çalıştırmanın önlenmesi
Çalışma saatleri
Düzenli istihdam
Disiplin, taciz ve kötü muamelenin engellenmesi
Ödemeler ve haklar
Ayrımcılığın önlenmesi
İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması
Çevre kirlenmesinin önlenmesi

İSTANBULDAKİ KÜLTÜREL ALANLAR

İstanbul’da, kültür turizmine ev sahipliği yapan 28 saray, 91 medrese, 517 cami, 164 kilise, 19 sinagog, 199 türbe, 595 çeşme ve 93 hamam olmak üzere toplam 1796 adet tarihi değere sahip mekân bulunmaktadır.Bunların en önemlileri aşagıdaki gibidir

 
  • Dolmabahçe Sarayı 
  • Topkapı Sarayı ...
  • Ayasofya. ...
  • Yerebatan Sarnıcı ...
  • Kız Kulesi. ...
  • Mısır Çarşısı ...
  • Galata Kulesi. ...
  • Aya Yorgi Manastırı

 

İBADET YERLERİ , DİĞER TARİHİ MİRAS ALANLARI, ORMAN VE PARK GİBİ TURİSTİK MEKANLARDA GEZERKEN
AKILDA TUTULMASI GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR
1. Kıyafet Kuralı: Tarihi ve dini mekanları ziyaret ederken uygun kıyafetlere dikkat edin. Genel olarak mütevazıgiyinmek, omuzların ve dizlerin örtülmesini sağlamak önemlidir. Kadınların eşarp veya başörtüsü takması gerekebilir.Ziyaret etmeyi planladığınız yerin özel kıyafet kurallarını önceden araştırmanız ve öğrenmeniz yararlı olacaktır.
2. Ayakkabılar: Bazı tarihi yerler, camiler veya tapınaklar ziyaretçilerin girmeden önce ayakkabılarını çıkarmalarınıgerektirebilir. Gerektiğinde ayakkabılarınızı çıkarmaya hazır olun. Çıkarması kolay, rahat ayakkabılar tercih edin.
3. Saygı ve Sessizlik: Tarihi mekanlara girerken saygılı ve sessiz bir tavır sergileyin. Diğer ziyaretçilerin huzurunubozabilecek yüksek sesler çıkarmaktan kaçının. Namaz kılanlar varsa onların konsantrasyonunu bozmamaya dikkatedin.
4. Fotoğraf Kuralları: Bazı tarihi mekanlarda fotoğraf konusunda kısıtlamalar veya yasaklar olabilir. Kurallara uyun veizin veriliyorsa fotoğraf çekmek için belirlenmiş alanları veya belirli saatleri kullanın. Bazı bölgelerde flaşlı fotoğrafçekimi de yasak olabilir.
5. Rehberli Turlar: Mümkünse bir rehber eşliğinde ziyaret edin veya tarihi mekan hakkında daha fazla bilgi edinmekiçin bir rehber kitap edinin. Bu, tarihi ve kültürel önemini daha iyi anlamanızı sağlayacak ve ziyaretinizi daha anlamlıkılacaktır.
6. Koruma ve Temizlik: Ziyaret ettiğiniz yerlerde doğal ve tarihi mirasın korunmasına yardımcı olacak belirli kurallarauyun. Duvarlara veya heykellere dokunmaktan kaçının. Çöpleri uygun şekilde atın ve çevreyi temiz tutmaya çalışın.
7. Talimatları Takip Edin: Tarihi mekanların ziyaretçiler için özel talimatları ve kuralları olabilir. Tabelalara çok dikkatedin ve talimatları dikkatle izleyin. Güvenlik personelinin verdiği talimatlara uymak da önemlidir.
8.Çocukların yada yetişkinlerin izinsiz fotoğraflarının çektirmemesi hususuna uyulmalıdır.
9.Tarihi eser veya parçası yada herhangi bir değerli taş yurt dışına çıkartılması yasaktır.
10.Hayvanlara ve doğal ortamlara zarar verebilecek herhangi bir faaliyete katılmamanızı öneriyoruz.
11.Tehdit altındaki yaban hayatı türlerinden türetilen yasadışı ürünler / hediyelik eşyalar satın almaktan kaçınmanızıöneriyoruz
Bu hususlara bağlı kalarak tarihi ve kültürel mekanları saygıyla ziyaret edebilir, hem alanın korunmasına hem de diğerziyaretçilerin konforuna katkıda bulunabilirsiniz.